Placki z cukinii

Dzisiaj czas na przedstawienie banalnego, szybkiego i dla większości znanego 
II śniadania, czyli placków z cukinii. 🙂

Składniki: 
  • mała cukinia/pół dużej 
  • jajo
  • mąka – 2 łyżki (ja dałam zwykłą bo innej nie miałam i trochę jaglanej)
  • mała cebula/pół większej
  • sól himalajska/sól morska 
  • pieprz
Sposób przygotowania: 
 Cukinię obieramy i ścieramy na tartce ( na dużych oczkach), czekamy ok.10 min i 
odsączamy sok, który powstał, aby ciasto nie było zbyt wodniste. 
Następnie dodajemy mąkę, jajko, cebulę i przyprawy do smaku.
Wszystko mieszamy. 
Smażymy na oleju kokosowym z obu 
stron do zarumienienia. 

Czas: ok. 20min
Poziom trudności: bardzo łatwe
Ilość porcji:

Z tych proporcji wyszło mi 8 większych placków, które podawałam z jogurtem greckim.
Można je również podawać z sosem tzatziki. 
SMACZNEGO! 

komentarzy 19

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytałem/am i akceptuję Politykę prywatności i politykę cookies.