Batony musli.
7 czerwca 2014
Przygotowałam dzisiaj batony musli. Robiłam je dopiero pierwszy raz i wyszły mi trochę za suche, ale mimo to są pyszne.
Składniki:
- 1,5 szkl. płatków owsianych
- 0,5 szkl. otrębów
- 50 g cukru
- 80 ml miodu
- 50 g margaryny Kasi (ew. masła)
- 2 szklanki: orzechy(w małych kawałkach, żeby sobie zębów nie połamać), migdały, rodzynki, morele, bakalie, żurawina, itp. – co wam przypadnie do gustu, co lubicie.
Przygotowanie:
Płatki owsiane, otręby i bakalie wrzucamy na patelnie i trzymamy mieszając, aż zarumienią się
na złoty kolor.
Margarynę, cukier i miód gotujemy do połączenia się składników. Odstawić z ognia.
Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Całość przełożyć na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia, dobrze docisnąć tak aby było ładnie zbite (użyłam do tego książek).
Następnie wstawiamy do lodówki aż będzie zimne i twarde. Kroimy na kawałki, tak aby
wyglądały jak batony.
MNIAM.!
korzystałam ze tej strony.

SMACZNEGO! 🙂
Poprzedni
Dawka motywacji.
Nowszy
komentarze 2
Sylwia M
Wyglądają świetnie !
bodybuildingisalifestyle
wygladaja pysznie jednak cukier, miod i margaryna u mnie nie goszcza 😀