Batony musli.

Przygotowałam dzisiaj batony musli. Robiłam je dopiero pierwszy raz i wyszły mi trochę za suche, ale mimo to są pyszne.

Składniki:
  • 1,5 szkl. płatków owsianych 
  • 0,5 szkl. otrębów
  • 50 g cukru
  • 80 ml miodu 
  • 50 g margaryny Kasi (ew. masła) 
  • 2 szklanki: orzechy(w małych kawałkach, żeby sobie zębów nie połamać), migdały, rodzynki, morele, bakalie, żurawina, itp. – co wam przypadnie do gustu, co lubicie. 

    Przygotowanie:
    Płatki owsiane, otręby i bakalie wrzucamy na patelnie i trzymamy mieszając, aż zarumienią się 
    na złoty kolor.
    Margarynę, cukier i miód gotujemy do połączenia się składników. Odstawić z ognia. 
    Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Całość przełożyć na blachę wyłożoną papierem do
     pieczenia, dobrze docisnąć tak aby było ładnie zbite (użyłam do tego książek).
    Następnie wstawiamy do lodówki aż będzie zimne i twarde. Kroimy na kawałki, tak aby 
    wyglądały jak batony.
    MNIAM.!

    korzystałam ze tej strony.

     
    SMACZNEGO! 🙂 

    komentarze 2

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Przeczytałem/am i akceptuję Politykę prywatności i politykę cookies.