NALEŚNIKI ze szpinakiem, pomidorami i philadelphią

Przychodzę tu dzisiaj aby podzielić się z Wami, czytelnikami, mega pysznym przepisem na naleśniki, a raczej ich farsz! Lubisz wychodzić poza schematy, a naleśniki dla Ciebie istnieją nie tylko z twarogiem albo z dżemem? To mam Ci do przekazania coś ciekawego i smacznego 😉

Robimy naleśniki:
  • mleko
  • trochę wody gazowanej (opcjonalnie)
  • mąka (u mnie orkiszowa i pszenna)
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • trochę oleju (ja preferuję kokosowy, TU – płynna postać) 
Składniki mieszamy, ciasto nie może być za rzadkie ani za gęste (robię na oko), 
smażymy naleśniki na oleju kokosowym.
Farsz:
  • szpinak rozdrobniony mrożony 
  • suszone pomidory 
  • czosnek
  • pieprz
  • ser philadelphia 
Szpinak wrzucamy do garnka, dajemy bardzo małą ilość wody na spód i mieszamy do roztopienia, 
aby się nie przypaliło. Do tak przygotowanego dodajemy czosnek oraz pieprz (możemy 
opcjonalnie dodać ostrą paprykę lub chili). Na sam koniec dorzucamy pokrojone suszone pomidory i mieszamy.
Zabieramy się do smarowanka!
Bierzemy naleśnik, smarujemy go serkiem philadelphia (tak aby przykryć naleśnik, w miarę 
konkretnie, z wyczuciem;)) i na to rozsmarowujemy przygotowany farsz. Składamy i bierzemy się za kolejne.
Tak zrobione naleśniki możemy podawać z sosem np. czosnkowym, który również w prosty sposób 
możemy sami przygotować, wystarczy wymieszać jogurt naturalny, czosnek, pieprz.

Pyszne są – potwierdzone info!
 SMACZNEGO!

komentarzy 19

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytałem/am i akceptuję Politykę prywatności i politykę cookies.