PLACKI JABŁKOWO-GRUSZKOWE z cynamonem

Dzisiaj już 24.12. (niesamowite jak ten czas szybko leci), a ja przychodzę do Was z lekkim przepisem na dzisiaj, przed Wigilią. Wiem, że nie każdy zachowuje post, ale jestem z tych co tak, dlatego też staram się jeść zdrowo, ale wciąż się go trzymając. Dzisiaj podrzucam Wam placki – są pycha i robi się je w chwilę! Nie pozostaje nam zatem nic innego jak wziąć się do roboty! 

POTRZEBUJEMY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W SKRÓCIE: Potrzebujemy jabłka, 2 gruszek, jajo, cynamon, olej kokosowy.
Owoce obieramy, ścieramy na tarce. Mieszamy z mąką, jajkiem i cynamonem. Smażymy na 
oleju kokosowym z obu stron, do zarumienienia (jak robiłam zdjęcia to niemal wszystkie, jak 
na złość, przypaliłam :P) 
OPCJONALNIE: Do placków możemy dodać np. rodzynki i są równie dobre. 
Pierwszy raz jak je robiłam dodawałam sody, ale bez niej zdecydowanie bardziej mi 
podchodzą. Mąkę można stosować zamiennie, ale z tą są serio pycha!
PODAŁAM Z: syropem z agawy (notabene jednym z moich ostatnich nowości
w kuchni, o którym już niedługo na blogu) oraz twarożkiem  

komentarzy 15

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytałem/am i akceptuję Politykę prywatności i politykę cookies.