SMOOTHIE BOWL – przepis! || Hello Spring?!

Dzisiaj pierwszy dzień wiosny! Wow, wow! Prawdopodobnie powinnam dodać posta coś w stylu „Hello Spring” i napisać jak bardzo się cieszę, że zima już za nami, że słońce świeci i mogłam zrzucić grubą kurtkę na rzecz płaszczyka. Ale nic z tych rzeczy. Za oknem śnieg non stop pada, chodniki wyglądają jak nieszczęście, a ja niezadowolona siedzę w pokoju i czekam aż ta pogoda minie robiąc swoje i zajadając się pysznymi rzeczami, m.in. smoothie bowl’em, na który przepis w tym poście! 

Staram się przywołać wiosnę różnymi sposobami, kupiłam sobie ostatnio kwiatki (ale już mi padły), oddałam zimową kurtkę na reklamacje (symbol zerwania z zimą), rozglądam się za wiosennymi rzeczami (z niedużym powodzeniem), robię kolorowe jedzenie, a wiosna przez chwile była i uciekła. No cóż. Mam nadzieję, że za chwilę skończy się moje przebijanie przez zasypane, śliskie chodniki, na których nie raz już prawie leżałam i zbierałam zęby. 

Nietypowy wstęp, ale musiałam gdzieś wylać te swoje żale, do przepisu na smoothie bowl!  Jeden z najszybszych i najprostszych posiłków, który przygotujesz w zaledwie kilka minut.  Dzisiaj będzie pierwsza moja propozycja, a za jakiś czas (jeśli będziecie chcieli) pojawią się kolejne – jupi! Będzie pyyysznie! 

SMOOTHIE BOWL! 

Składniki: 
  • płynna część: 
    • banan (pół/cały)
    • mieszanka owoców leśnych mrożonka – porzeczka czerwona i czarna, jagody, jeżyny, maliny
    • mleko (bez laktozy) 
    • łyżka miodu 
  • góra: 
    • daktyle
    • żurawina suszona
    • jagły z miodem i żurawiną
    • nasiona chia 
Let’s do this! 

Banana, mrożone owoce, mleko, miód wrzucamy do blendera i mieszamy aż będzie gładka masa. Wlewamy do miseczki i na wierzch układamy daktyle, żurawinę, jagły i chia. 

Takie proste, a takie smaczne! 🙂 



Jeśli chcesz więcej przepisów, pomysłów na dość szybkie i proste dania, to wpadaj na: 

komentarzy 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytałem/am i akceptuję Politykę prywatności i politykę cookies.